Binnen onze dansvereniging voeren wij 3 verschillende dansstijlen uit: Garde dans, Show Moderne dans en Karakter dans.

Garde dans:

Dit is een dans afgeleid van de Slavische, Sloveense folklore aangevuld met sprongen, acrobatiek en danspassen. Er zijn basisregels voor de choreografie. Er wordt vooral gelet op de presentatie, houding en synchroniciteit. Garde dans je samen met anderen in een groep. Indien we de trainingscapaciteit hebben en een danseres beschikt over voldoende aanleg en motivatie kun je gevraagd worden om solo dansers te worden.

Show Moderne dans:

Deze dans is een mengsel van verschillende jazz-stijlen, modern, ballet en aanverwante dansrichtingen. Uitgangspunt voor de beoordeling is in eerste instantie de bewegingsprincipes van de jazz-dans. Andere stijlen kunnen in de choreografie worden ingepast maar mogen niet domineren. Show Modern dans je samen met anderen in een groep.

Karakter dans:

Deze dans is een thema of een handeling (verhaal) welke herkenbaar wordt uitgebeeld. Dansstijlen zijn folklore, musical/revue. Het is van belang dat muziek, kleding en het gekozen thema volledig op elkaar zijn afgestemd. Karakter dans je samen met anderen in een groep.